Despre noi

Singura companie dedicată simulării medicale

Despre noi

Echipa noastră de specialiști are o experiență vastă în domeniul Simulării Medicale, reușind până în acest moment să echipeze atât Spitale și Clinici importante, cât și Facultăți și Universități de Medicină și Farmacie din România cu echipamente și simulatoare de ultimă generație, care cu siguranță în următorii ani, vor schimba modul de abordare al formării profesionale din domeniul medical.

Mai mult decât atât, echipa noastră a avut onoarea și privilegiul de a face parte din echipa de dezvoltare și echipare a celui mai mare Centru de Simulare Medicală Multidisciplinară din Europa Centrală și de Est construit în București – Centrul de Simulare Medicală LifeSIM.

Ce este simularea medicală?

Simularea Medicală are ca scop principal Informarea, Instruirea și Evaluarea personalului medical cu ajutorul simulatoarelor medicale. Procesul de învățare prin simulare are loc într-un mediu controlat, ce imită situații din viața reală și din mediul spitalicesc, fiind o experiență practică ce presupune reproducerea convingătoare a unui eveniment sau a unui set de condiţii.
Simularea oferă un model de învățare orientat către cursanți, oferindu-le acestora șansa de a practica proceduri și tehnici medicale în siguranța, într-un mediu controlat, dar și posibilitatea de a determina în avans natura cazurilor care trebuie abordate, prin crearea propriilor Scenarii.

Simularea medicală poate fi folosită atât în scop didactic, cât și în procesul de evaluare, fiind un instrument obiectiv cu ajutorul căruia se poate cuantifica cu precizie evoluţia personalului medical în cadrul procesului de formare profesională continuă.

Simularea implică 

Integrarea in curriculum universitar se traduce atat prin însușirea noilor tehnici și proceduri, și evaluarea competențelor profesionale, cat și pe termen lung, prin siguranța pacientului și cost-eficiență. În ultimii ani au fost realizate studii clinice importante care au demonstrat îmbunătăţiri semnificative ale actului medical cu ajutorul simulării, precum și o scădere semnificativă a costurilor asociate malpraxis-ului, astfel încât universităţi și centre medicale de renume mondial au încorporat simularea medicală în procesul lor de educaţie și de certificare.

Cui ne adresăm?

Simulatoarele medicale au fost concepute ca instrumente pentru formarea continuă a specialiștilor din domeniul medical.

Simulatoarele noastre se adresează atât studenților, rezidenților, asistenților și personalului medical specializat, cât și tuturor instituțiilor de pregătire a personalului medical, școlilor militare și de pompieri.

Gama de simulatoare

Echipa noastră este în strânsă colaborare cu partenerii noștri internaționali, care dezvoltă în mod continuu soluții și tehnologii inovatoare, și stabilesc noi standarde pentru viitorul simulării medicale. Portofoliul nostru complet cuprinde cele mai noi tehnologii în domeniul simulării medicale dezvoltate până în prezent.

Soluții complete pentru centre de simulare

Medical Simulator Projects oferă soluții complete pentru Simulare si Centre de Simulare. Printr-o colaborare strânsă cu parteneri certificați și cu experiență dovedită, punem la dispozitie soluțiile și suportul de care aveți nevoie.

Un centru de simulare care să corespundă standardelor internaționale este constituit din minim următoarele:

CONSULTANȚĂ ȘI PROIECTARE ÎN 3 ETAPE

1.INSPECȚIA LOCAȚIEI PENTRU CONSTRUCȚIE
Activitate de consultanță pentru a găsi cea mai bună soluție pentru planificarea distribuirii corecte a spațiului.

2. CONSULTANȚĂ SPECIFICĂ
Asistență în alegerea poziționării sistemului audio-video, plan business, analize de autosustenabilitate, identificarea obiectivelor de formare, planuri ocupaționale, evaluarea sistemelor și instalațiilor.

3. PROIECTARE PLAN ȘI VIZUALIZARE 3D
Valorificarea spațiului pentru funcționalitatea maximă a fiecărei încăperi, conform standardelor internaționale. Randări 3D pentru tur virtual al Centrului de Simulare înainte de construcție.

Pentru ca Centrele de Simulare să funcționeze conform standardelor impuse, acestea trebuie să integreze în planul de proiectare sistemele audio-video pentru Recording/Debrifieng – sisteme pentru înregistrarea activităților de simulare desfășurate în Centrul de Simulare, în baza cărora cursanții împreună cu profesorul/trainerul vor face analize și dezbateri în sala de Debriefing.